Боротьба з браконьєрством в Дунайському біосферному заповіднику

На території Дунайського біосферного заповідника здійснюється комплекс заходів із забезпечення дотримання природоохоронного законодавства та заповідного режиму у сфері використання рибних ресурсів. Один із таких заходів виствітлено на новинному порталі "Бессарабия ИНФОРМ":


(стаття російською за посиланням https://bessarabiainform.com/2017/06/v-kilijskom-rajone-snova-obnaruzhili-pogibshih-v-brakonerskih-setyah-delfinov/)

Адміністрація Дунайського біосферного заповідника висловлює щиру вдячність Державній прикордонній службі, зокрема відділу прикордонної служби "Вилкове" Ізмаїльського прикордонного загону, за результативну роботу з виявлення порушень природоохоронного законодавства.

Оновлено 23.06.2017:
На підставі грубих порушень режиму території заповідника та правил рибальства адміністрація ДБЗ розірвала договір з ПМП "Корсар" (директор - Чернова Н. Г.). Це підприємство позбавляється права здійснювати використання рибних ресурсів на території ДБЗ. Заповідник суворо попередив інших членів Дунаської асоціації риболовецьких господарств про відповідальність за порушення законодавства у сфері рибного промислу на заповідній території.


Адміністрація Дунайського біосферного заповідника (надалі ДБЗ) повідомляє, що за грубе порушення природоохоронного законодавства, а саме незаконний вилов осетрових, наказом від 22.06.2017 № 212/ОК по ТОВ “Вилківський рибзавод”, яке є членом Дунайської асоціації риболовецьких господарств, звільнені з роботи рибалки, мешканці м. Вилкове, Чернишов С. В. та Корнєв І. В.
Відповідно до рішення розширених зборів членів Дунайської асоціації риболовецьких господарств від 01.11.2013 рибалки, які допустили порушення вимог законодавства в частині незаконного вилову осетрових видів риб, занесених до Червоної книги України, звільняються з роботи підприємством без права прийому на роботу в інші підприємства Асоціації. Режим території заповідника передбачає в таких випадках позбавлення права рибалки на отримання в заповіднику обов’язкових перепусток.