22 травня світ відзначає Міжнародний день біорізноманіття

22 травня світ відзначає Міжнародний день біорізноманіття, проголошений Генеральною Асамблеєю Організацій Об'єднаних Націй у 2000 році на честь прийняття 22 травня 1992 року Конвенції про біорізноманіття. Цей день покликаний покращити розуміння значення біорізноманіття та важливості його збереження.
Цьогорічною темою є гасло "Наші рішення - в природі".
В реаліях коли глобальне співтовариство вимушене переглянути своє відношення до навколишнього природного середовища, одне є певним: незважаючи на всі наші технологічні досягнення, ми повністю залежні від здорових і різноманітних екосистем для забезпечення себе водою, продуктами харчування, медикаментами, одягом, паливом, енергією та зрештою, притулком. Гасло "Наші рішення - в природі" підкреслює надію, солідарність та важливість спільної роботи на всіх рівнях для побудови майбутнього життя у гармонії з природою.
2020 рік - це рік випробувань, роздумів, можливостей та рішень. Від кожного з нас очікується, що ми будемо "будуватись краще", використовуючи цей час для підвищення стійкості націй та громад, коли ми одужаємо від пандемії. 2020 рік - це рік, коли, як николи, світ може сигналізувати про сильну волю до глобальних дій, які "згорнуть криву"втрати біорізноманіття на користь людям та всьому життю на Землі.

За матеріалами Міністерства енергетики та захисту довкілля України.