Дитячий екологічний рух м. Вилкове

        З приходом весни традиційно активізуються екологічні рухи. Не стала винятком і весна 2018! Починаючи з 20 березня, коли в усьому світі відзначається свято «Всесвітній День Води» і, закінчуючи 22 квітня - Міжнародним днем Матері-Землі, в місті Вилкове проводилися заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, озеленення, очищення водних об'єктів і поширення екологічних знань .
  
     Масштабна акція пройшла напередодні святкування Дня навколишнього середовища, який згідно з Указом Президента України № 855/98 від 06.08.1998 відзначається щорічно в третю суботу квітня. Акція «Рибам - вода, птахам - повітря, вилківцям - чисте місто», організатором якої є школа-ліцей м Вилкове при співпраці з Дунайським біосферним заповідником, пройшла в цьому році в дванадцятий раз.
   
    20 квітня на площі Святого Миколая під гаслом «Рибам - вода, птахам - повітря, вилківцям - чисте місто» був проведений екологічний мітинг з виступом екологічної агітбригади та театралізованим шоу щодо захисту природи української частини дельти Дунаю.
Після мітингу учні молодших класів малювали екологічні малюнки на площі. Старшокласники прибирали пластикове сміття по вулицях міста і на території лісництва, займалися висадкою дерев.

       У ці весняні дні в різних країнах організовуються конференції, виставки, закриття автомобільного руху на жвавих вулицях великих міст, прибирання території і посадка дерев. Не залишився осторонь й Інформаційно-туристичний центр Дунайського біосферного заповідника, який 20 квітня приймав безліч гостей.
         Оновлений центр відвідали першокласники школи - ліцею м Вилкове і Дитяча еколого - театральна студія «Козявочка», поважаюча життя в будь-якому прояві. Дитяча студія працює при еколого-краєзнавчій організації «Жайворонок» (м Кілія)
        Шановні мешканці міста Вилкове! Давайте не забувати про те, що «Чисто не там, де прибирають, а там - де не смітять!» Підтримайте, будь ласка, дитячу ініціативу щодо наведення порядку в нашому туристичному містечку. Зберігайте чистоту на територіях, прилеглих до будинків, і на місцях відпочинку. Попереду багато вихідних днів з традиційними виїздами на природу. Прихопіть з собою сміттєві мішки і залиште після себе чисті береги і чистий ліс.


 








Матеріал підготували:
Балацька Т.І. - науковий співробітник Інформаційно-туристичного центру Дунайського біосферного заповідника;Полякова О.І. - співробітник Інформаційно-туристичного центру Дунайського біосферного заповідника