Шановні мисливці Татарбунарського району!


На території мисливських угідь Татарбунарського району 13.08.2016 у відповідності до Закону України «Про мисливське господарство та полювання» було відкрито сезон полювання на пернату дичину 2016-2017 рр.

Полювання завжди було і залишається відповідальною справою, оскільки мова йде про застосування в природних умовах та в мирний час вогнепальної зброї, а також дотриманні дуже жорстких вимог і правил, передбачених чинним законодавством.
Однією із головних вимог щодо здійснення полювання є його заборона в певних місцях і в переліку таких місць національне законодавство першими називає території природно-заповідного фонду. Ще в січні 2010 року Верховна Рада України  заборонила полювання практично на всіх територіях природно-заповідного фонду.
Зараз на території Татарбунарського району розташовані два природно-заповідні об’єкти загальнодержавного значення – Дунайський біосферний заповідник та національний природний парк «Тузловські лимани».
В своєму зверненні до мисливців району вважаємо за необхідне зазначити про наступні важливі речі.
Перше. Ніхто не відміняв давно відому юридичну істину: не знання закону не звільняє від його виконання. 
Друге. Чинне законодавство передбачає як адміністративну, так і кримінальну відповідальність за незаконне полювання на територіях природно-заповідного фонду. Згідно ст. 248 Кримінального кодексу України незаконне полювання на територіях природно-заповідного фонду карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700-2400 грн.) або громадськими роботами на строк від ста шістдесяти до двохсот сорока годин, або обмеженням волі на строк до трьох років.
 Ті самі дії, якщо вони вчинені службовою особою з використанням службового становища, або за попередньою змовою групою осіб, або способом масового знищення звірів, птахів чи інших видів тваринного світу, або з використанням транспортних засобів, або особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею, караються штрафом від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (2400-6800 грн.) або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.
Третє. Це звернення ми адресуємо також голові Татарбунарського районного товариства мисливців та рибалок  Друговіну В. М. стосовно того, що обов’язком  керівних органів товариства є правильне і постійне інформування місцевих і приїжджих мисливців про дозволені і заборонені місця для полювання в межах Татарбунарського району. Таку інформацію  необхідно надавати у обов’язковій відстрільній картці, яку повинен придбати у товаристві кожен мисливець, що вирушає на полювання в мисливські угіддя району.
Четверте. У верхів’ї Сасику і на території Джантшейського лиману 12 років тому були встановлені добре видимі на місцевості межові знаки, які дають вичерпну інформацію про межі ДБЗ, як заповідного об’єкту, де полювання заборонено Законом.
Ми ще раз звертаємось до мисливців району: бережіть і примножуйте хороші традиції, які є у мисливській сфері. Одна із них – це та, що справжній мисливець є законослухняною людиною і не дозволить собі йти на порушення і утримає від цього своїх колег. Нехай полювання залишиться Вашим хобі, а не перетвориться для Вас в болісну життєву проблему з великими матеріальними збитками та заплямованою репутацією.

Адміністрація Дунайського
біосферного заповідника