Дорогі колеги!

 З великою радістю та вдячністю повідомляємо про успішне будівництво  інспекторського  кордону  «Восточне» та надаємо відповідну фотографію.

         Коли ми  21 серпня звернулися до Вас з проханням про збір коштів на його відновлення ,то мріяли лише про спорудження  стін .     Пізніше,коли почали надходити кошти, нашою мрією стало накрити будинок дахом. Наші друзі  бажали нам, щоб новий кордон був ще кращий. Саме так і сталось. Як Ви бачите з фото , він вже не дерев’яний, а з газобетону, з дахом з метало -черепиці , утепленими сучасними вікнами та дверми. В результаті вдалося зробити стелю, дві пічки і з грудня в ньому вже зимують інспектори охорони.

         Заповіднику багато допомогла Національна Академія Наук України,а загалом перечислення коштів зробили 52 особи, як наші співробітники і старовинні друзі, так і взагалі не відомі нам люди. Ми закупали матеріали як з нашого спецфонду заповідника, так і нам його  дарували люди, особливо для ремонту вагончику, в якому планувалась зимівля  інспекторів,  багато людей допомагали своєю працею.

         Не легко  будуватись на віддаленому острові, доставляти туди плавзасобами всі матеріали,чітко все планувати,бо немає можливості оперативно звернутись до магазину, але всі основні роботи вдалось завершити до морозів і всього було витрачено 436 454грн.23 коп.

        Ми щиро надзвичайно вдячні всім Вам, бо без цієї матеріальної та моральної підтримки, цього не вдалося б зробити.

        З наступаючим Вас Різдвом та Новим Роком та всього Вам найкращого !

        Від колективу Дунайського біосферного заповідника

        Олександр Волошкевич