Директор заповідника - ювіляр!



4 жовтня 2018 року виповнилося 60 років Волошкевичу Олександру Миколайовичу, директору Дунайського біосферного заповідника Національної академії наук України, кандидату біологічних наук.
Волошкевич О. М. ось уже 25 років очолює біосферний заповідник, який, завдяки зусиллям цього талановитого адміністратора, вченого, людини з активною громадянською позицією, перетворився на авторитетну природоохоронну організацію українського Придунав'я, відому як в Україні, так і далеко за її межами.
Трудовий шлях Олександра Миколайовича в заповідній справі - яскраве підтвердження того, що охорона навколишнього природного середовища - не самоціль. Виконання цього ключового і найбільш актуального завдання сучасності може поєднуватися з господарськими інтересами населення через організацію раціонального використання природних ресурсів. Саме Дунайський біосферний заповідник показує приклад того, що заповідність - це не тільки заборони і обмеження, а й глибокий компроміс інтересів охорони природи і економічних інтересів громад, побудований на науковому підході і здоровому глузді.
За великий внесок у науку і заповідну справу, високий професіоналізм, відданість справі і самовіддачу Волошкевичу О. М. в 2005 році була присуджена Державна премія в галузі науки і техніки, а в 2008 році присвоєне почесне звання «Заслужений природоохоронець України». Ювіляр неодноразово нагороджувався почесними грамотами та відзнаками НАН України.
Колеги, представники підприємств і організацій, з якими співпрацює заповідник, знають Волошкевича О. М. як високоосвіченого, вимогливого і принципового керівника.
Щиро вітаємо ювіляра з днем ​​народження, бажаємо міцного здоров'я, благополуччя і миру, довгих років життя та нових творчих і професійних досягнень на благо природи дельти Дунаю та незалежної України.


Колектив Дунайського біосферного заповідника