22 квітня - Міжнародний день Матері - Землі

У всьому світі святкується два Дня Землі.

Перший випадає на день весняного рівнодення або астрономічного початку весни і відзначається 20 березня. У цього Дня Землі є свій прапор із зображенням однієї з перших фотографій нашої планети з Космосу. Це знак усвідомлення, що тільки спільними зусиллями можна вирішувати глобальні екологічні та соціальні проблеми на Землі.

22 квітня, відзначається не просто великий, а воістину глобальне свято - Міжнародний день Матері-Землі (International Mother Earth Day), що проводиться під егідою ООН.
Свято було встановлено на 63-й сесії Генеральної Асамблеї ООН 22 квітня 2009 року і відзначається, починаючи з 2010 року, щорічно 22 квітня. Проголошення цього Міжнародного дня є визнанням того, що Земля і її екосистеми є нашим домом, забезпечують людству життя. У цей день проводяться різні екологічні акції.
17 квітня в місті Вилкове НВК школа-ліцей за участю Дунайського біосферного заповідника та Молодіжного Дунайського Клубу провели традиційну  (з 2008 року) екологічну Акцію з прибирання та озеленення міста під девізом: «Рибам - вода, птахам - повітря, вилковцям - чисте місто ».
Акція почалася маршем школи-ліцею до площі Святого Миколая, де пройшов екологічний мітинг. На мітингу були присутні гості з міськради, Будинку культури та Будинку дитячої та юнацької творчості. Цього року до Акції приєдналася школа №1 і місцеві жителі, небайдужі до долі свого міста.
Під час Акції учні школи-ліцею прибирали сміття з каналів і вулиць міста: Придунайської, Лермонтова, Т. Повстання, Толстого, Жовтневої та ін .. Традиційно наводили порядок на території лісництва і навколо Комсомольського лиману.
Учні двох шкіл міста облагородили і озеленили пришкільні території.
  У міському парку відбувся екологічний флешмоб, організований вчителями та учнями школи №1.
Завдяки участі в Акції, у школярів формуються погляди і переконання, що забезпечують становлення відповідального і дбайливого ставлення до навколишнього середовища.