Година Землі 2017: допоможи природним паркам України!


          25 березня 2017 року   Україна в черговий раз приєднається до всесвітньої екологічної ініціативи та проведе масштабну всеукраїнську соціально-екологічну кампанії Година Землі, яка покликана привернути увагу до проблеми зміни клімату.
          Всесвітня кампанія Година Землі стартувала  у 2007 році, ії організатором виступає  Всесвітній фонд  природи (WWF).
          В суботу 25 березня 2017 року о 20.30 мільйони людей по всьому світу на одну годину, Годину Землі,  символічно вимкнуть світло в домівках та на робочих місцях, беручи на себе зобов’язання піклуватися про природу щодня.
         Окрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, кампанія наголошує на необхідності щоденних дій кожного громадянина спрямованих на збереження навколишнього середовища, раціонального використання природних ресурсів для подолання проблеми зміни клімату і досягнення гармонії з природою.
          Година Землі в Україні цього року робитиме акцент на збереження та примноження скарбів природної спадщини,  формування екологічної свідомості та патріотизму, прагнення берегти рідну природу і країну. Серед заходів 2017 року – проведення акції «Посади дерево миру»,  облаштування зелених зон, висадження саджанців та створення Алеї миру або Алеї зеленого майбутнього. 
    
          Найближчий природний об’єкт в Кілійському  районі – Дунайський біосферний заповідник НАНУ. Люди та організації можуть більше дізнатися про заповідник на сайті: http://www.dbr.org.ua. про Кампанію Година Землі від WWF на сайті  http://wwf.panda.org/uk/our_work/ecoeducation/campaigns/eh17/.
          До Години Землі можуть долучитися люди, уряди, організації і всі бажаючі.  Приєднуйтеся до нас і в соціальних мережах: https://vk.com/godyna_zemli ,та та https://www.facebook.com/events/1131623653630091/.Там можна дізнатися про допомогу, яку Ви можете надати заповіднику.
             Натхнення однієї години, що є символом природоохоронного руху по всьому світі, дає нам сили діяти протягом року. Як океан з крапель, з невеликих щоденних дій складаються рішення екологічних проблем. Разом ми змінюємо світ!
            Прийшла Весна, а з нею - сонечко, яскраві фарби, гарний настрій. І цілком природно, що ми прокидаємося разом з природою: частіше гуляємо, частіше бачимо ясне небо, з'являється легкість в тілі і в душі. Ми робимо вилазки на природу з шашликами, юшкою. Збираючи старе сміття і забираючи своє з місця відпочинку, ми допомагаємо зробити наш світ чистішим і красивішим. Так ми допомагаємо зберегти унікальну природу нашого Придунайського краю.

Ти з нами?

Підготувала по матеріалах WWF
і Міністерства екології та
природних ресурсів України –
науковий співробітник Інформаційно-
туристичного центру Дунайського 
біосферного заповідника НАНУ – Балацька Т.І.